ايجاد شبکه ژئوپارک‌هاي کشورهاي اسلامي در دست بررسي است

به گزارش ميراث آريا(chtn)، عليرضا امري کاظمي، مجري طرح‌هاي ژئوتوريسم سازمان زمين‌شناسي در دوازدهمين گفتمان علمي مر کز جهاني شدن به موضوع توسعه گردشگري هدفمند و نقش ژئوتوريسم در اقتصاد ايران ‌پرداخت و ضمن بيان اين مطلب گفت: شبکه ژئوپارک‌هاي جهان، شبکه ژئوپارک‌هاي اروپايي و شبکه ژئو پارک‌هاي آسيا و اقيانوسيه از جمله شبکه‌هايي هستند که در حال حار در اين زمينه فعالند.

وي افزود: فلات ايران به دليل موقعيت ويژه خود در چهارچوب زمين ساخت، پديده‌هاي زمين‌شناختي بي‌مانند و بي‌شماري دارد و عرض جغرافيايي و اختلاف ارتفاع در نقاط مختلف کشور نيز باعث گوناگوني آب و هوا و ايجاد طبيعت 4 فصل در ايران شده است.

وي در خصوص گوناگوني پديده‌هاي زمين‌شناختي ايران گفت: پديده‌هاي زمين‌شناختي ايران را مي‌توان در 8 گروه طبقه‌بندي کرد که از جمله آنها از پديده‌هاي آذرين و گوناگون، پديده‌هاي زمين‌ساخت، پديده‌هاي رسوبي، غار‌ها، پديده‌هاي باستان‌شناسي و چشم‌انداز‌هاي زمين‌شناسي را مي‌توان نام برد.

وي در ادامه از پديده‌هاي آذرين و گوناگون به دماوند اشاره کرد و افزود: دماوند علاوه بر اسطوره بودن داراي ويژيگي‌هاي خاص است. بزرگ‌ترين آتشفشان ميان قاره‌اي دنياست و علاوه بر آن از بلندترين و مخروطي‌ترين قلل دنيا نيز هست.

مجري طرح‌هاي ژئوتوريسم با اشاره به واژه‌هاي ژئوسايت و ژئوتوريسم بيان کرد: ژئوسايت به مکاني که داراي يک پديده کمياب و ارزشمند زمين‌شناختي و يا زمين‌ريخت‌شناسي است، مي‌گويند و ژئوتوريسم به گردشگري آگاهانه و مسئولانه در طبيعت با هدف شناخت پديده‌ها و فرايند‌هاي زمين‌شناختي و آموختن نحوه شکل‌گيري و سير تکاملي آنها. ژئوتوريسم شاخه‌اي از گردشگري طبيعت است و اصلي‌ترين فعاليتي است که در محدوده يک پارک انجام مي‌شود.

کاظمي در ادامه با بيان اينکه در 18 کشور جهان 57 ژئوپارک وجود دارد اضافه کرد: ژئوپارک، محدوده‌اي با مرزهاي مشخص و مساحت کافي است که در برگيرنده چند عارضه و پديده زمين شناختي کمياب و برجسته بوده و در آن محدوده جاذبه‌هاي طبيعي، تاريخي و فرهنگي قابل توجهي نيز يافت مي‌شود./102

انتهای پیام/

کد خبر 1387073020